lauantai 5. tammikuuta 2013

Uuteen vuoteen kisaten ja P.S.

Tänään olen seuraillut taas koirasuhteita, kun Hilppa ja Lempi ovat hoitokoirina. Mitään ongelmia ei toki ole - Nukka käyttää joskus pahaa katsetta. Se huomaa siitä että Lempi väistyy. Ja sitten Nukka menee oikein liehitellen Hilpan luo.
(Tämä päivä on ollut aurinkoinen. Päätin ottaa kauniita kuvia koirista, mutta ainoastaan Lempi suostui malliksi. Koristellaan kirjoitus siis Lempin kuvilla).

Iltapäiväunien lähestyessä Hilppa ja Lempi tulevat ekana sisään ja asettuvat nojatuoliin (Hilppa) ja sohvalle (Lempi). Nukka hyppää Lempin seuraksi. Milla jää seisomaan sohvan viereen tuijottaen Lempiä. Hetken kuluttua Lempi hyppää alas ja menee pöydän alle. Sohvalla ovat siis kuten tavallista Milla ja Nukka. Minuakin uuvuttaa. Mietin häiritsenkö vieraan vai omien unia. Päädyn omiin. Lähestyn sohvaa - normaalisti Nukka hyppää pois ja Milla siirtyy. Nyt koirat vain tiivistävät rivejään. Onneksi olen pieni ihminen ja mahdun sohvalle.
Jonkun aikaa kun on torkuttu, havahdun miettimään ajan kulkua. Ja Nukka kiipeää Millan yli moikkaamaan ja korviani nuolemaan. Siinä samassa Milla venäyttää itsensä makuulle koko loppusohvalle. Hilppa on hypännyt sohvalta tervehtimään ja Nukka hyppää sohvalta nojatuolille nukkumaan. Hilppa liittyy Lempin seuraan pöydän alle. Nyt kun talonväki ja vieraat ovat normaaleilla paikoillaan, jatkamme vielä päivä unia.

Lempi ja Hilppa
Kauniin päivän kunniaksi kävimme vielä Lempin ja Nukan kanssa narukävelyllä. Aamukävely tehtiin koko irtonaisella porukalla metsään. Mutta kun on suhdepäivä niin siis narukävelyä. Lähdetään pihasta. Ensin vetää Lempi, sitten vetää Nukka, sitten vetävät molemmat. No siten ei vedä kumpikaan ja Nukka pistää haamukävelyvaihteen päälle. Ja eipä aikaakaan kun toisestakin narusta katoaa koira. Toki molemmat palautuvat aina välillä. Joen toisella puolella päästään koirat juoksemaan. Milla ja Hilppa löytyvät sohvalta nukkumasta.

Ai niin ne uuden vuoden kisat. Otimme vuotta vastaan Bertan ja emäntänsä seurassa. Nukan ja Bertan suhteethan eivät ole lämpimät. Syy on tietysti Nukan, mutta nyt Bertta saattaa äristä takaisin. Kaikki sujuu hyvin ja rauhallisesti kun koirat ulkoilee eri aikaan ja sisällä tupa on jaettu kahteen osaan. Eikä narukävelyillä ole ongelmia.
 Ai niin ne kisat. Tai ehkä se oli suuri pissasota? Näes, kun Nukka tuli ekana aamuna kamarista tupaan (Bertta turvassa aitauksen takana), se, siis Nukka, yritti merkata Bertan nukkumapaikan. Nukka menee ulos ja Bertta pääsee aitauksesta, menee kamariin ja suhauttaa Nukan nukkumapaikalle ! Sitten Bertta on ulkona ja Nukka suunnistaa aitaukseen ja kyykistyy! Ja taas kun Nukka on ulkona, Bertta käy merkkaamassa omalla merkillään Nukan ruokapaikan! Sitten emännät jo valpastuivat ja loput merkkaukset jäivät aikeiksi. Epäselväksi jäi, kuka voitti kisan.

Edith reippaana tyttönä hieroo tuttavuutta Bertan kanssa. Lalli sen sijaan hiipi tuvan seunustaja pitkin.P.S. On vilkutettu Bertalle ja emännälleen ja toivotettu tervetulleeksi uudestaan. Haetaan heiniä lampaille ja aasille. Mutta heinät ei niitä innosta, ne tunkevat itsensä etupihalle seurustelemaan - kokonaista kaksi päivää oltu portin takana! Ja mitä tekee maankuulu hirviökoira Nukka? Käy häntä heiluen tervehtimässä ja nuolemassa elikoiden turvat - myös Rikan. Ja asettuu sitten eläinlauman keskelle makuulle. Yleensä makoilee lauman vieressä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoille!Mitähän sieltä tulossa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti