lauantai 1. kesäkuuta 2013

Liekö kesä

Saattaa olla kesä. Lämmintä on ja rehevää.Pihapiirissä löytyy syötävää. Keskipäivän helteen ajan elikot makoilevat - Rikka katoksessa ja lampaat sen lähellä varjossa. Nukka on talon seinustalla kaivamassaan kuopassa tai sisällä. Kuin myös kissat ja emäntä, siis sisällä..


Nukan kanssa on kävelty, tietenkin.
Voi hyvin kulkea samoja reittejä, ne on joka päivä erinäköisiä.

Rikan kanssa sen sijaan ei ole kävelty. Se on ilmoista päätellyt että nyt on kesäloma.

Rikka on talutettu tien alkuun. Siinä sen piti pyöriä ja pyöriä. Meeri houkuttelee sitä nousemaan.
 Ja nousihan se, hetken mietittyään. Vaan tämän pitemmälle ei sitten päästykään. Ei auttanut mikään: Nukkakin kutsuttiin hätiin. Kun kyykistyn kutsumaan Nukkaa, Rikka tulee myös. Tuli toki nytkin, mutta namin saatuaan tempaisi itsensä irti ja ryntäsi portille. Ja lampaat huutaa! Rikan annoimme sitten mennä pihaan, kun oli oli hetken seisonut rauhallisesti. Ja se meni juosten katokseen. Nukka päästettiin myös pihaan: sorry, ei onnistunut nyt kävelyretki.
Seuraavalla kerralla kävelytimme Rikkaa sitten pihapiirissä. Ei siitä tullut pitkää retkeä, eräs karkasi katokseen  kesken kaiken.
Päätettiin tuokio kuitenkin kunniallisesti: Rikka kutsuttiin pois katoksesta (siis luoksetulo, ei nopeusvaatimuksia) ja pyydettiin muutama peruutus. Teki ne nätisti, remelit pois ja vapaus.Viuh, aasi on katoksessa. Katseltiin siinä sitten Meerin kanssa varsinaista aasia. Rikka vilkaisee meitä vuorotellen ja alahuuli lerpahtaa. Ja me palkitaan se naurulla. Hoh-hoj!
Lallista on kehittymässä vahtikissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti