tiistai 24. huhtikuuta 2018

Lapsia, lampaita, lintuja






Kävimme päiväkodissa Karvakaveri-keikalla.  Olipa monta iloista ja ihastunutta silittäjää. Kovasti oli Takkukin ihastuksissan vaikkei sellaista määrää lapsia olekaan ennen kohdannut.  Puolen tunnin jälkeen pidettiin pieni tauko. Me olimme vierailulla noin tunnin verran, kokeneemmat koirat pitempään.
Kotiin päästyämme kävimme päivälevolle. Emäntä oli kolme tuntia umpiunessa ja koira varmaan kuusi.

Kuva Kati Puustinen










Sunnuntaina olimme Kerimäellä paimenessa. Takun paimennus oli ajoittaista ja rauhallista. Oli vähän sen oloinen,että mihin  tässä koiraa tarvitaan, kun lampaat on aitauksessa.










Katraaseen kuului yksi lammas, joka ei millään halunnut totella koiria. Vaikka sitä kuinka haukuttiin, se vaan yritti puskea. No Takku taltutti tämän lampaan, ei haukkumalla, vaan leikkin kutsulla ja sai sen porukkaan mukaan.




Kuvat Tuija Lauronen




Paimennuksen lomassa pidettiin pieni sukukokous. Takun poika Venni ja Takun veljen poika Ruska ja keskellä matroona Takku.

Kuva Heidi Tuohimäki








Paimennukseen matkasimme Vennin ja emäntänsä kanssa. Kaikki olimme käyneet lammastilalla aiemminkin. Mutta jostain tuntemattomasta syystä tehtiin ensin kunniakierros pitkin rapaisia ja kuoppaisia teitä. Koirat olivat kärsivällisesti kyydissä, vaikka ehkä huomasivat, että ajetiin muutamia kertoja oikean tienhaaran ohi. Mitäpä koira siihen - ota noista ihmisistä selvää. Emännillä oli hauskaa. Lopulta meillä oli kaksi navigaattoria sanomassa ohjeitaan (onneksi samanlaisia) , joiden mukaan melkein löydettiin perille.  (kuva Tuija Lauronen)








Kotona lampaat esivät ahkerasti uutta vihreää, jotain löytävätkin.












Pellot ovat osittain lampina.

Joutsenet ja kurjet viettävät siellä aikaansa. Muutama hanhikin on nähty. Ja tietysti kaikenlaisia pienempiä lintuja.



Takku tarkistaa myyrätilanetta ja taustalla






 joutsen- ja kurkipariskunnat kävivät monimuotoista keskustelua keskenään - aihe ei selvinnyt.



1 kommentti:

  1. Voi miten mukavia kuvia ja hetkiä teillä. Täällä taas työ vie ajan kaikelta muulta, tosin piiiiiitkät kävelyt on taas aloitettu.

    VastaaPoista