maanantai 30. syyskuuta 2013

Niitä näitä
Edith ja Lalli ovat siirtyneet talviaikatauluihin. Edith nukkuu yöt sisällä ja päivällä käy syömässä ja päiväunilla. Lalli sen sijaan saattaa nukkua kokonaisen vuorokauden sisällä ja olla sitten seuraavan ulkosalla.
Yläsänky on suosittu paikka.
Jos rauha on taattu, Lalli voi lepäillä tuvassakin.Edithin nukkumapaikka tuvassa ei ollut ihan turvallinen.

Myöhään illalla, kun Takku on puolinukuksissa, se pystyy olemaan kissojen kanssa rauhallisesti, nuolee vain. Lalli suvaitsi jopa puskeaTakkua tällaisena herkkänä hetkenä.


Lampaat ja aasi murtautuivat yhtenä päivänä kukkatarhaani!! Harmitti niin että pidin niitä muutaman kokonaisen  päivän omalla puolellaan - ei mitään norkoilua etupihalla. Oltiin sitten koirien kanssa niiden puolella, jotta seurustelu ei unohtuisi.


Ja jotta koirat saisivat paimennuskokemusta, tietenkin.


Tässä Takun (pienempi valkoinen) tyylinäyte.

Nukka edustaa toista koulukuntaa paimennuksessa.
Rikka seuraa menoa aitauksessa.
Tosin syksyn viileät säät ovat villinneet sen(kin). Eilen se sai päähänsä, että minun pitäisi alkaa leikkiä sen kanssa - jotain hevosleikkejä oletan. Se tuli eteeni, tepsutti ja piti outoa ääntä. En arvannut ryhtyä kisailemaan, kun koirat oli lähistöllä irrallaan (siis Takku, Nukka  kyllä pärjää). Sain houkuteltua Rikan juoksemaan yksikseen isoja ympyröitä. Se tuli aina eteen ikutsumaan leikkikumppaniksi, mutta kun en lähtenyt , juoksi yksikseen ja huusi. Nukka oli onneksi kuljettanut Takun turvaan laitumen toiseen reunaan.
Tänään kävelyllä Rikka tempaisi itsensä irti ja laukkasi kotiin. Siitä onkin aikaa kun se on tuon tempun tehnyt.Erään leikin kulku:Alkusoitto

Välisoitto

ja loppufanfaari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti