keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Valkoinen paimenkoira

"Onko se valkoinen paimenkoira?" kysyttiin pentukoulussa. No onhan se, tavallaan.

Takku on nyt siirtynyt koulutusputkeen. Toisella oppitunnilla oli jo aika hyvin kontaktissa ja innostui leikkimään. Koulussa on noin 8 oppilasta, vaikka mitä rotuja, isoja ja pieniä. Ja Takku harjoitteli erilaisten äänten tuottamista. Täytyy yrittää järjestää tutustumistuokioita. . .
Koulussa on opiskeltu kontaktia ja sivulla istumista. Nämä siis niitä : kyllä-se-kotona-osaa-taitoja. Ohjelmassa myös ohituksia ja luoksetuloa.Kivaa on ollut.


Eilen oli monimuotoinen päivä. Ensinnä aamulla koirien onnistui livahtaa kävelyllä pellolle, jonne oli levitetty lietelantaa. Sitä koiran riemua! Sain ne kiskottua sieltä aika vähäisin muistoin, mutta pesu oli tietenkin edessä kotona. Nukka menee suihkuun itse - tosin teloitettavaksi vietävän näköisenä. Takku sen sijaan oli työnnettävä pestäväksi ja se rimpuili koko ajan. Olihan minulla  rauhoitusnamia mukana, vaan ei auttanut. Pesutuokion jälkeen Takku pakoili minua, joka kerran kun kutsuin, se lähti toiseen suuntaan. Sisälle ei missään tapauksessa - kannoin sen sitten päiväunille. Huh, huh ja illalla pentukoulu!!

Rauhoitumme sitten siestan viettoon. Kaikki havahtuvat outoihin räpistysääniin - talitintti on tullut sisälle. Nukka ja Takku olivat ihmeen rauhallisia, katselivat vain kummissaan. Aukaisin ovia ja ikkunoita, jotta lintu älyäisi lentää ulos.

Vaan Edith oli myös herännyt päiväuniltaan. Eikä siinä mennyt aikaakaan, kun lintu oli sen kynsissä. Edith asetti linnun maahan, tuijotteli sitä ja jos yritti paeta - kiinni. Yritin pelastaa linnun, mutta en ollut tarpeeksi nopea, se lehahti lentoon ja lopulta taas Edithin suuhun. Draama päättyi siten, kun lintuparka paetessaan kopsahti ikkunaan ja putosi kuolleena kirjoituspöydälle.
Onneksi Vappu tuli kyläilemään ja saatoimme unohtaa traumat ja draamat.

Takku kulki iloisesti Vapun perässä- myös sisälle ja kylppäriin. Nukka yritti ensin estää Vapun ja Takun seurustelun, mutta antoi sitten periksi.


**********************************************************************************
Viime viikolla Nippanappa lähti viheriäisille niityille ja vilvoittavien vetten ääreen. Yhdeksän vuotta elettiin yhdessä.


**********************************************************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti