perjantai 22. huhtikuuta 2016

Hipsutellen


Parina viime päivänä on Takun kävelyvauhti hidastunut hidastumistaan. Hissukseen kävellään metsissä ja pelloilla. Menon hidastuminen ei kuitenkaan estä äkkinäisiä loikkia hiirten kimppuun tai oravan haukkuun.

Lampaat ja aasi on kotipihassa suljettu omaan tarhaansa, Rikka näet saa näin kevään kunniaksi hepulijuoksukohtauksia. Ja villiää tietysti lampaatkin. Aiemmin Rikan kanssa kirmailu oli Takun mielipuuhaa, mutta nyt se liiallista, myös Takun mielestä. Käymme sitten yhdessä moikkaamassa Rikan ja lampaat.Kissat ovat ruvenneet kulkemaan pihassa. Mitå mieltä on juoksuttaa yksin kissoja, arvelee Takku. Paitsi tietysti joskus voi sen verran vaivautua, että saa kisulin kiipeåmään tikkaille.

Tämä on Takun pääpuuha. Pesäpaikkaa se hakee ulkoa ja sisältä. Kaikkialta paitsi sille rakennetusta hienosta pesästä kamarin nurkassa! Mutta ei huolta, ei meillä ole koirat ennenkään synnyttäneet niille valmistettuun pesään. Joku pentu on syntynyt nojatuoliin, joku emännän syliin. Mutta kun pennut on laitettu pesään, hyvin on paikka kelvannut emolle.

Siis odotellaan  Päivät kuluvat nopeasti, viikot hitaasti.

5 kommenttia: