lauantai 15. lokakuuta 2016

Vilskettä pihassaTässäpä on kaksi Kukkipuun koiraa, yksi Juskankankaan koira ja yksi Ettäänperän koira  ja kyseessä on tietysti sukukokous - pakko se on taas nostaa Kaisa esille!
Naapurin lauma on tervehdyskäynnillä.Hilppa, se toinen Kukkipuu, oli meillä muutamia päiviä hoitokoirana. Päivän touhut ja ulkoilut sujuvat vanhalta rouvalta (melkein 16v) hyvin. Lenkille lähtee juosten, suorittaa tarkat haistelut matkalla ja haukku raikaa. Vetoleikissä jouduin luovuttamaan, kun vastus  oli niin jämäkkää. Mutta ikä kuitenkin painaa vanhuskoiraa. Illalla Hilpan valtasi levottomuus - tahtoo kotiin. Tämä oli uutta, hoitopaikkahan on Hilpalle tuttuakin tutumpi.Onneksi levottomuus meni ohi parissa päivässä. Hilppa muisti, että tämähän on se paikka, jossa se nukkuu yöt sohvalla. Niinpä iltatoimien jälkeen Hilppa kiipesi - ei hypännyt- sohvalle, etsi hyvän asennon ja nukkui rauhaisasti aamuun asti.

Tänään piha oli täynnänsä nuorta energiaa. Takun poika Venni tuli meitä tervehtimään. Leikki ja riehunta Takun kanssa alkoi välittömästi kun poika pääsi autosta ulos.
Lampaat saivat kumean haukunnan, mutta uskalsivat kuitenkin lopulta tulla aidalle katsomaan uutuutta.

Saatiin oikea söpöilykuva kun Venni kävi sisältä etsimmässä karvalelun itselleen. Venni on oikea mussukka - paksu pentukarva ja vielä pentumaisia eleitä.
Kun Takku aikoa leikkiä tällä yhteisellä lelulla, Venni päästi pari murinaa. Tällöin Takku kävi maahan Vennin lähelle -ei hätää, en ota leluasi. Takku on kyllä uskomattoman taitava sosiaalisesti. Jonkin ajan kuluttua se sai Vennin leikkimään lelulla kanssaan.
Lampaat on keritty, oikean ammattimiehen toimesta. Kelpaa niitä nyt katsella.
Takku edistyy paimennushommissa, ihan omaehtoisesti. Jos lampaat ovat pihassa ja Kaiku tulee leikkimään, niin Takku reippaasti ajaa lampaat omalle puolelleen. Sitten on piha vapaana koirain melskata. Kerran Takku kävi vielä hakemassa laumasta jääneen lampaan toisten porukkaan! Eli tarvittiin vain hyvä syy paimennukseen.....


Laumanvartija?


Pihaanmuuttajalampaista jo kaksi on Takun kesyttämää. Ensin ne totutetaan peräpään  ja sitten korvien puhdistukseen ja lopulta voi jo nuolla naamaa.Vapaa-ajalla paimen voi harrastaa hyppelyä.
Saimme terveiset erittäin tyytyväiseltä koiralta - Heppu se siinä myhäilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti