tiistai 10. joulukuuta 2013

Pakkasia

Tuiskujen ja tuulien lomassa on ollut mukavia pikkupakkaspäiviä.Koirien lisäksi lampaat ja aasi pääsivät metsäkävelylle.


Menomatkalla Rikka pitää huolen, että kaikki ovat matkassa. Tämä oli kesäisen karitsan Esmeraldan ensimmäinen talvinen metsäretki. Se oli selvästikin kummissaan - korvat pystyssä ja silmät suurina. Ja se epäröi tovin, ennenkuin lähti portista muiden mukaan.


Tässä käännytään kotiinpäin. Rikalla oli kyllä ajatus mennä kauemmaksi.
Lähtihän se toki toivottuun suuntaan ja


ja lähtikin sitten vauhdilla! Se juoksi edestakaisin tapansa mukaan ja lammasparat ei tienneet missä kulkisivat.


Vaan onneksi metsän siimeksestä tuli paimenkoira reippaasti haukkuen ja juoksutti aasia eteenpäin. Täytyy kyllä tunnustaa, että kun Rikka vähän kääntyi , Takku hyppäsi hankeen.

Kaikki turvallisesti perillä!Kun oli kamera esille , päätin ottaa rakennekuvia koirista. Saanko esitellä:

Nukka ja Takku


Palkkioksi hyvästä käytöksestä (oikeasti) ja paimennustyöstä (vitsi,vitsi) koirat saivat vielä osallistua siivoushommiin. Kumpikin tyylillään.Takku työntouhussa - raukka meinasi ihan seota, kun oli yhteen paikkaan kerätty niin paljon herkkuja. Minkä ottaisin - kaikki ei mahdu suuhun!
Toki jäätyneet kakkarat maistuvat Nukallekin. Se kävi valkkaamassa jonkun herkkupalan ja siirtyi sivummalle nautiskelemaan.Tänä aamuna olikin sitten jo kunnon pakkanen , yli 20 astetta. Laitoin Rikalle takin päälle eka kertaa tänä talvena. Kaikki sujui tietysti hyvin ja rutiinilla. Päästin lampaat ja aasin ulos. Ja Takku haukkumaan uutta mörköä! Apuva, mikä, mikä!!! Tuli kuitenkin hetken kuluttua haistelemaan Rikkaa. Ja valehtelematta koira oli helpottuneen näköinen - ai siekö se olitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti