perjantai 18. huhtikuuta 2014

Viriketulva


Yöpakkasten kaikottua metsä lähettää jo aamusta vahvoja viestejä. Koirat ryntää vauhdilla ulos ja villiävät pihassa.

Metsässä ja pelloilla on tietysti kaikkea kivaa. . .

Peltoja lähestymme tarkkoina  - (kullakin lajilla tosin omat motiivit). Joutsenet ovat luovuttaneet pellot kurjille ja joillekin pienemmille linnuille.Kurkia on havaittu neljä ja noita mitä-lie-lintuja varmaan sata. Sääntö on se, että se joka on tullut ensin, saa pitää pellon.

Sivistysvirikkeitä on saatu kylillä ja kaupungilla kävelyillä. Sivistäminen on rankkaa touhua: 15 minuutin kaupunkikävely vastaa uuvuttavuudessa parin tunnin metsälenkkiä. Joskus kävelytän koiria erikseen kaupungilla. Tällä viikolla Nukan kanssa kohdattiin neljä koiraa - ohi hiljaa ja välinpitämättömästi. Ehkä molemmat nautimme nykimättömästä kulkemisesta. Takun onnistui vuorollaan kohdata vain yksi koira, mutta se sitäkin kiihkeämmin. Istuttiin sitten tien vieressä tovi. Jos mitään häiriötekijöitä ei ole (ihmisiä,  koiria, lintuja) Takku kulkee ihan somasti hihnassa.

Nukka ja Lempi saivat virikkeekseen kuonokopat. Kyllästyttiin ainaiseen komenteluun "Ei, Nätisti jne". Käytiin narukävelyllä ristikoidensa takana ärisevien koirien kanssa - Hilppa ja Takku olivat mukana vapaina. Pikkulenkiltä palatessa jäätiin tienmutkaan juttelemaan ja molemmat ärripurrit olivat hiljaa. Jatketaan harjoituksia.Takun kanssa aloitimme koirakoulun: Arkitottis ja aktivointi. Kurssilla kuusi eri rotuista koiraa ja Takku kuopus. (Takku tietysti hurmasi kaikki!).
Tehtiin katsekontakti-, palkkiomerkki- ja lähelläpysymisharjoituksia ym. Kun tavoitteena oli 10 toistoa, Takun saavutus oli noin viisi.
Toiset koirat kiinnosti ja niiden nameista tulevat hajut. Mutta kaikkein kiinnostavin oli kouluttaja (kyllä nuorikin koira oikean Alfan tunnistaa!). Takku yritti epätoivoisesti saada kouluttajan huomiota: hyppimällä, istumalla, heittäytymällä selälleen. Kurssinpitäjä kuvasi koiria (kuva L&S Featherfox Oy). Purkkien alta etsittävät namit olivat ainoa ohjelma, jota suorittaessaan Takku ei rynnännyt kohden kuvaajaa.

Mukavasta koulutushetkestä innostuneita harrastettiin pihalla temppuja.

1 kommentti: