keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Yksi askel eteen, kaksi taakse - vai miten se menikään


Koirat odottelee pihassa, että emäntä saa kahvinsa juotua. Emännällä ei ole tietoa onko Takku jo käynyt jossakin. Huolimatta aitojen korjailuista, Takku hyppelee edelleen niiden yli. Mutta jotain se on oppinut. Joskus huomaan aamulla ikkunasta, että Takku pellolla. Kiroilen, mutta juon silti kahvini rauhassa. Ja kun menen ulos,siellä on pihassa kaksi kilttiä koiraa.

Tänään joutsenet muuttivat aidan takana olevalle pellolle. Ei kun harjoittelemaan yhdessäeloa. Otin Takun pitkään naruun, Nukka irrallaan sehän osaa käyttäytyä.Kun pääsemme pellon laitaan, Nukka syöksyy haukkuen päin joutsenia!!! Lähes seitsemän vuotta se on ollut joutsenvarma koira. Karjun kurkku suorana ja Nukka pysähtyy. Joutsenet häipyvät -se siitä oppitunnista. Palataan pihaan. Hiljaa mielessäni toivon, että joutsenet ottaisivat opikseen ja pysyisivät toisella  pellolla. Virhe, virhe, koska vierellä kulkee ajatuksenlukija- koira Nukka. Illalla joutsenet ovat palanneet ja ottaneet mukaansa pari tuttuaan. Päästän Nukan iltaruuan jälkeen ulos ja tulen sitten Takun kanssa pihaan - jolloin Nukka ryntää aidalle haukkumaan joutsenia.Ja eräs taas karjuu. Laitan koirat tarhaan, pidän t-tauon, vien aasin ja lampaat sisätiloihin. Otan molemmat koirat naruihin ja menemme yhdessä aidan viereen katsomaan ja kuuntelemaan joutsenia. Istumme hipihiljaa kevätillassa, kalpea kuun puolikas taivaalla. Joutsenetkin hiljenevät. Takku on tullut siihen tulokseen, että joutsenet ovat jotain tosi vaarallista.Se istuu puoliksi sylissäni.

Vaikka agility-keppien idea ei olekaan vielä täysin selvinnyt Takulle, on se kuitenkin saanut suuren oivalluksen.
Takkuhan rakastaa  ihmisiä ja mielihyvin hyppii suutelemaan kaikkia, kaikkia.Kovasti on koetettu opettaa, että alas, alas niin saa rapsutusta. Oltiinpa päivänä muutamana kylillä. Palattiin kaupan parkkipaikalle ja siinä oli joukko mopopoikia. Ohitettiin pojat sen verran läheltä, että Takku ennätti istahtaa yhden pojan viereen ja nostaa katseensa (täydellinen sivulle tulo). Vihjasin pojalle, että voisi rapsuttaa. Sen poika tekikin, huomiosta  mielissään. Vaan eipä tässä kaikki. Toisella kerralla kylillä tuli vastaan mies, joka Takun lähentymisyrityksen nähdessään teki kutsuvan eleen .Päästin siis Takun tervehtimään - ja se somasti sivulle istumaan.

2 kommenttia:

  1. Kauniita koiria - näemmekö Katselmuksessa nokakkain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kaunottaret valitettavasti ei esiinnyt katselmksessa, mutta sopimuksesta voidaan näyttää...

      Poista