keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kaikki hallinnassa. . . . .

Eipä ole koirat karkailleet pihasta eikä muutenkaan. Vanhoina hyvinä aikoina päästin koirat ulos puoliksi heränneenä ja jäi sisälle keittelemään kahvia. Maalla aidatun pihan ylellisyyttä. Nyt päästän aamulla koirat ulos, puen takin ja kengät,  odotan että käyvät kyykistymässä ja vien ne sitten tarhaan. (Jostain syystä ne juoksevat aina iloisesti ja reippaasti sinne?) Ja sitten ryhdyn kahvin keittoon.
Aamukävelylle lähdetään naruissa, ohi kaikkien niitten paikkojen jonne ovat livistäneet. Päästän koirat irti jonkin matkan päässä. Anna juosta ja kutsun välillä. Hyvin on toiminut - kop,kop. Tauoilla kehoitan/komennan koiria pysymään lähellä. Kotiin palataan naruissa. Aamupäivällä, jos en ole pihassa, koirat on tarhassa. Iltapäivällä ja illalla tuntuvat pysyvän pihassa omia aikojaan - ainakin toistaiseksi. Nukka makoilee paljon tarhassa, Takku talon lähellä.


Sunnuntaina käytiin treenaamassa kaupungissa.
Valmis?


 Seuraa!


Nukkahan tekee kaiken hitaasti ja rauhallisesti. Tässä yritetään juoksuseuraamista.

Kokeiltiin pujottelemista ja seuraamista oikealla ja vasemmalla. Ihan hyvin menee, kun on nami kädessä.

Tehtiin kaikenlaista muutakin, jotkut temput hyvällä ja jotkut huonolla menestyksellä. Nukan suorituksista pitäisi ottaa hupivideo silloin kun sitä kehtuuttaa. Tehtiin luoksetulo. Menin vähän matkan päähän ja kutsuin - ja Nukka lähtee tulemaan kuin hidastetussa filmissä. Ei sitä voinut nauramatta katsoa.

Takku teki treenit kahdessa erässä. Ensimmäisessä osassa päätoiminto oli haahuilu (tästä saimme tiukkaa palautetta, yritetään ryhdistäytyä).

Toisessa erässä (josta kuvat) koettiin onnistumista.Takun kanssa tehtiin rally-toko kieputuksia ja harjoiteltiin kontaktin kestoa.Seuraa!


Tehtiinkin pitkä onnistunut seuraaminen. Niin hyvä että lopetettiin siihen. Hyvä Takku.

Maanantaina osallistuttiin Takun kanssa Susirajan lappalaisten rally-toko-treeneihin. Ne olivat sisäparkkitiloissa. Semmoisessa paikassa ei Takku ollut ennen käynytkään. Ja siellä oli paljon koiria. Rallyssa lappalaisia ja vähän matkan päässä kaikkia erilaisia näyttelykoulutuksessa. Ja lappalaisten haukku kaikui ja kumisi! Olosuhteisiin nähden , Takku selvisi mainiosti. Ei haukkunut ja pystyi rauhoittumaan, harrasti toki haahuilua. Tehtiin oikein monen kyltin rata. Monessa kohdassa saimme kommentin  "hyvä, hyvä" ja hyviä ohjeita matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti