lauantai 18. heinäkuuta 2015

Turismia, harrastusta ja aitoa koiran elämääAlkuviikosta olimma koirain kanssa kesälomamatkalla.

Varsinainen kohde oli vierailu Bertan ja emäntänsä luona. Koirien seurustelusta ei enempää - Nukka ei tykännyt Bertasta ja Bertta ei tykännyt Takusta, joten koirat viettivät aikaansa omissa porukoissaan. Ihmisvierailija sen sijaan nautti ja tykkäsi olostaan.
Matkalla harrastimme siis turistelua - Tässä Mäntyharjun kellotapulin portailla Nukka.

Orilammelta löytyi erikoinen  polku/tie.

Takku jossakin kirkasvetisessä järvessä vilvoittelemassa.

Matka sujui mukavasti, koirat käyttäytyivät nätisti (yksi poikkeus, katso toka kappale).
Tosin eräällä huoltoasemalla Takku joutui kiihdyksiin : hyppi ja haukkui. Aseman pihassa oli porsaanmuotoinen betoniporsas. Varmaan tosi vaarallinen ei ennen nähty!!! Käytiin sitten tutustumassa siihen, eikä se purrut. Takku rauhoittui.


Viikon puolivälissä kävimme jäljestämässä . Takulle tein loivasti kaartuvan jäljen, nameja jäljen alussa tiuhassa ja välillä harvemmassa. Takku jäljesti hyvin, pysyi jäljellä - alun jälkeen seurasi jäleä eikä nameja.  Oisi varmaan tehnyt töitä pitempäänkin.
Nukalle (se on nyt siirtynyt veteraaniluokalle) yritettiin keksiä joku hauska jäljestys. Niinpä jäljen tekijä kulki metsässä jonkin matkan ja tiputteli tavaroita ja jäi kykkimään jäljen päähän. Nukan kanssa lähdettiin sitten perään. Hyvin meni - Nukka seurasi jälkeä, ilmaisi esineet ja kipitti häntä heiluen maalinaisen luo. Sillä välin kun TTTakun, Raikun ja Tassun jäljet vanhenivat käytiin Ukkolaavulla kahvilla. Koirien touhuista kuvia Raikun ja Tassun kanssa .

Loppuviikko onkin sitten kotoiltu. Joku aurinkoinen aamu otin kameran oikein mukaan.

Kuljeskeltiin peltoreitti, koirat tarkastellen ympäristöä. Jäivät tutkiaan jotain ja jatkoin matkaa.


Kävelin mutkan taakse ja jäin odottamaan - mielessäni filmikäsikirjoitus ( koska siis oli kamera mukana) siitä kuinka koirat juoksee tuhatta ja sataa luokseni. No tässäpä odottelin sovitut kaksi minuuttia. Sitten läksin katsomaan missä uskolliset ystäväni ovat.
:Löytyivät 
(linkki) täydessä työntouhussa!Sitten kotiin mustien tassujen puhdistukseen.Vastaanottokomitea pihassa.

Aamuin illoin lampaat ja aasi  saavat jotain pikkupurtavaa, kullakin oma astia. Nykyisin tähän on kehittynyt seuraava toimintatapa. Nukka noutaa kipot ja tuo ne minulle (palkkaa vastaan tietenkin). Kerään kipot kassiin ja kun laitan kassin maahan (sulkeakseni tai avatakseni portteja) , Takku ottaa kassista yhden kipon ja juoksee se suussaan pitkin pihaa. Antaa sen sitten minulle (palkkaa vastaan tietenkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti