torstai 4. elokuuta 2016

Opintoja


Takku on aloittanut Toko-opinnot oikein kurssilla Koirakoulu Napakassa. Tiistaina oli eka kerta. Koulussa oli kuusi koiraa - hyvin pienistä hyvin hyvin suuriin. Jättiläiskoiraa piti Takun ensin haukkua, tietysti. Vähän kuljeskeltiin kentällä ison koiran lähistöllä ja sitten helpotti. Varsinaisissa koulusuoituksissa ei sitten ollutkaan "haittaa" muista koirista. Harjoiteltiin perusasennon  ja seuraamisen alkeita. Suurin ongelma oli siinä, että emäntä ei osannut  köppösormillaan muodostaa oikeanlaista namikippoa! Muuten meni ihan hyvin, kun vain Takun huomio säilyi asiassa.
Kävimme viime viikolla harjoittelemassa koulutuskentällä oloa porokoirain kanssa. Takku oli ihan innoissaan vaihtelevist tempuista ja erityisesti loppuleikistä Leenan kanssa.

Kuvassa ei harjoitella mitään, vaan ollaan tauolla.


Pihapiirissä on tietysti lampaat paimennettavina.Näin sievään riviin ne on saatu!
Ei oikeasti, Takulle ei ole vielä kirkastunut paimentamisen käsite. Emäntä hoitaa paimennushommat ja Takku kulkee mukana.
Pihapiirissä olikin taas erilaista menoa, kun Takku sai Tassun ja Raikun kaveriksi. VIDEO 
löytyy  täältä.Kävimme Rikkaa tervehtimässä. Tällä kertaa se tulikin heti tervehtimään ja lerputti huultaan. Hyvin voi ja viihtyy!Vihtori- aasi tuli seurustelemaan sekä ihmisten että Takun kanssa.

Aikansa seurassamme oltuaan kaverukst lähtivät yksissä tuumin niitylle heinää syömään.Kun menin niiden perässä niitylle, Rikka juoksikin luokseni - ah onnea.
Ja tietysti Rikka tuli Meerinkin rapsuteltavaksi.
Jonkin ajan kuluttua Rikka ja Vihtori juoksivat yhdessä sisälle talliin. Voi että  on mukavaa katsoa niitä kaveruksina.

Menimme sitten vielä moikkaamaan aaseja talliin. Menimme sisä kautta. Suljetun oven edessä aasien emäntä kyseli: "onko siellä ketään? " ja kaksi aasia huusi vastauksen "me täällä Vihtori ja Rikka" - tietysti aasien kielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti