tiistai 15. marraskuuta 2016

Hyvät ajokelit


Pikkuisen pakkasta, pikkuisen lunta ja pikkuisen vain tuulta - mainio keli jänisten ja peurojen ajoon. Jopa niin hyvä, että  järkevä Lempi-koirakin innostui lähtemään puolen tunnin ajoon Takun ja Kaikun kanssa tässä aamuna muutamana.
Kaikesta päätellen myös jänikset juoksentelevat mielellään näillä keleillä. Joka paikka on jälkiä täynnä, myös maantien reunat. Tänä aamuisella lenkillä se huomattiin. Tarkoitus oli pitää vapaa päivä riistan tuoksuista, ei siis onnistunut.

Vaan kyllähän ne kelit tästä paranee - räntää luvassa.
Takku jatkaa lampaiden kanssa seurustelua.

Sen sijaan Takun poika Venni paimentaa lampaita ihan oikesti! Uskomatonta! Näytin näitä kuvia Takulle - katsopa tästä mallia, koira kulkee perässä ja pitää lampaat kasassa eikä hyppele kesken kaiken leikkimään jonkun lampaan kanssa. Lisää kuvia Vennistä paimenessa Soutajan blogissa.
Tänään olimme Takun kanssa Susirajan lappalaisten  treeneissä. Olipa mukavaa! Harjoiteltiin näyttelykävelyä, rally-tokoa ja kaikenlaista koirakohtaamista. Takun käyttäytyminen kentällä oli täydellistä - rauhallista ja reipasta. Ennen treenejä kadulla piti Takun kuitenkin ilmoittaa hyvin kova-äänisesti vastaantulevista koirista. Rally-tokoa oli hauska tehdä pitkästä aikaa, vaikka emännän suoritus olikin yhtä söhellystä. Oli hämärää ja täytyi kumartua katsomaan mitä kylteissä luki ja sitten oli vielä nämä oikeat ja vasemmat........Mukavia ihmisiä ja mukavia koiria.Lampaat ovat pihan koristeina valoisan aikaan.

Kissaat ovat aloittaneet talvikauden. Ovat yöt sisällä ja pistäytyvät päivällä ulkosalla - ilmoista riippuen joko usein tai hyvin usein. Lalli harrastaa keittiön hyllyillä kiipeilyä, Edith vaatii leikittämistä (tähän on ihan oma nauku-ääni). Ja molemmat käyttävät sisävessaa.( Takku sitten ilmoittaa milloin kisuli on käynyt isolla asialla.)
Heppu laittoi lumiterveisiä. Kuvassa vasemmalla (oikea/vasen???) Hessu, Hepun kämppis jonka Heppu on saanut nuortumaan ja villiämään. Oikealla Heppu, pörröisine korvineen, joista toinen ainakin vielä taitossa -  " ei haittaa, se on muutenkin niin persoonallinen tapaus, kerrassaan ihana!" kirjoittaa emäntänsä.                                 Mitähän seuraavaksi löytyy?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti