maanantai 14. elokuuta 2017

Takun työkiireitä
Takulla on ollut oikein unelmakesäduuni. Se on huolehtinut kesävieraiden viihdyttämisestä ja vieraita on ollut sen ilona kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Takku on tunnollisesti hoitanut aamupusuttelut, päivittäiset silittelyn tarpeet, hiljaiset seurustelun kaipuut, tarjonnut juoksu- ja kävelylenkkiseuraa. Ja lisäksi ollut sopivan huvittava - tarjonnut hymyt ja naurut.

Välillä se on toki levännyt.

Edith ystävystyi kesävierastyttösen kanssa. Se viihtyi siliteltävänä ja kuunteli hartaana sille laulettuja lauluja.
Lalli sen sijaan linnottautui harvinaisempien vieraiden ajaksi kirjoituspöydällä olevaan pieneen koriin - erinäisten johtojen joukkoon.
Eilen pihaamme haettiin uusi hoidokki, pikkuinen Fatima-karitsa. (Sai hienon nimensä Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi).

Fatima on paitsi kaunis, hyvin terhakka tyttönen.Ensimmäiseksi se joutui Esmeraldan, Unelman ja Ulpukan syyniin.
Täti-lampaat eivät suhtautuneet pienoiseen kovin ystävällisesti: tyrkkimistä ja puskemista. Pahin oli entinen kuopus(!?) Esmeralda .Vaan sitkeästi Fatima pysytteli porukassa.Takun otin porukkaan mukaan ja kehoitin olemaan rauhallinen ja katsomaan vain, näin aluksi. Ja Takku teki työtä käskettyä. Illalla Fatima pysyi paikoillaan, kun Takku kulki parin metrin päässä ja päin vastoin. Takun teki kyllä mieli leikkiä karitsan kanssa, mutta hillitsi itsensä kehoituksesta.

Ja sitten paimen otti työnsä näin rennosti!

Tänä aamuna huomasin että Ulpukka oli "adoptoinut" Fatiman, nukkuivat lähekkäin ja kulkivat yhdessä. Esmeralda  ja Unelma pökkivät pientä vain satunnaisesti .
Fatima tuli luokseni oma-aloitteisesti ja Takku pääsi haistelemaan sitä.
Ollaan oltu muutenkin reippaita: harrastettu peltojuoksua porokoirien kera ja käyty rally-tokossa. Ja Takku on saanut uusia koiraystäviä. (kuvat Tuija Lehtonen)


Näiden koiraherrojen pihan ohi olemme sen tuhannen kertaa kulkeneet hirveällä haukulla. Kunnes huomattiin, että talossa asuu tuttuja  ja mentiin kutsusta tutustumaan koiriin.
Koirat vasemmalta Näppis, Arri (pomokoira) ja Takku


Takulla kesti jonkun aikaa ennenkuin se rentoutui ison vieraan koiran seurassa, mutta sitten oli tosi kivaa.


Näppis ja Takku virittivät isolla pihalla vaudikkaat leikit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti