lauantai 30. kesäkuuta 2018

SeuraelämääTänään oli aamulla kymmenen astetta  viileää -jees! Käytiin Takun kanssa  pitemmällä kävelyllä, talsittiin vähän varastoon tulevien helteiden varalle . Matka sujui leppoisesti. Isolla maantiellä Takku tuli oma-aloitteisesti viereen seuraamaan autojen tullessa vastaa. Paria omasta pihastaan haukkuvaa koiraa Takun oli pakko kommentoida. 

*Eilen
saimme pitkästä aikaa naapurin Kaikun puolipäivähoitoon. Aamu oli poutainen (ja itikkainen) ja teimme ensin pienen kävelylenkin venerantaan.


Sitten koirat vimmasivat pihassa  juosten ja leikkien.
Pienen sisällä vietetyn lepohetken jälkeen sama juttu taas.

Kun Kaikua tultiin hakemaan,koirat tietysti aloittivat innokkaan leikin. Samalla alkoi sataa rankasti. Takku-prinsessa loikkasi sisälle ja eroaminen kävi kitkattomasti.
Toissa päivänä kävimme Raikun ja Tassun kanssa treenaamassa salaisessa treenipaikassa Hammaslahden maastoissa. Tehtiin Takun kanssa kaikkea kivaa kuten ruutua ja seuratessa pyörimistä. Lisäksi yritettiin opiskella merkin kiertämistä ja sutjakkaa kääntymistä. Sitten tavalliseen tapaan pihassa riehumista (koirat) ja kahvittelua (emännät).
Toissapäivän eilisenä ajettiin Pyhäselän rannoille, kahlailtiin vedessä ja käveltiin metsässä.

Vietettiin seuraelämään ihan kaksistaan.Toissapäivän toissapäivänä osallistuimme Vaarojen jälkijehujen kenttätreeneihin (kuvat Tuija Lehtonen). Ja siellähän oli taas koiria pikkiriikkisistä tosi isoihin! Harjoiteltiin ohituksia ja yhdessä oloa. Hyvin sujui, Takku oli hiljaa ja rauhallisesti, kontakti emäntään oli välillä hukassa, mutta kaikkeahan ei voi saada.

Yksi lipsuminen hyvästä käytösestä Takulle sattui. Oltiin jo aloitettukun porukkaan liittyi meille tuntematon iso iso koira. Siihen piti reagoida. Mutta yhdessä oleskelun jälkeen , treenien loppurauhoittumisessa, Takku retkottaa rentona ja uusi iso on koira lähellä. Mahtavaa ja emännällä hyvä mieli kuin harakalla.
Juhannus vietettiin perheen parissa perinteiden mukaisesti. Myrskystä huolimatta "kokko" paloi ja grillaus onnistui. Ja perinteita noudattaen juhannusta vietettiin toppatakissa ja villahousuissa.
Myrsky harvensi taas pihapuita, onneksi oli reipas nuoriso raivaus apuna.
Takun ylimääräiseksi onneksi säät olivat viileät. Takku pääsi kunnon juoksulenkeille. Urheilusuorituksen jälkeen täytyy venytellä kunnolla, tietysti yhdessä.


Lampaat ahertavat maiseman hoitotöissä. Takku ahertaa lampaan hoitotöissä.

Kissat ovat yöt ulkona ja nukkuvat päivät sisällä. Onneksi päiväunet kanssani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti