tiistai 21. elokuuta 2012

Aamuja

Aamuna muutamana naapurit pistäytyivät kylään. Tulivat tavanomaisessa järjestyksessä. Ensin koirat , Lempi tuulispäänä ja Hilppa hetken kuluttua juoksuvaudilla. Ja vähäisen odottelun jälkeen emäntä kävellen. Meidän koirat toki hoitivat ilmoittelun erittäin hyvin. Koirat tervehtivät toisensa. Nukka ja Lempi tarkistaen arvojärjestystilanteen. Lempi nöyrästi Nukan haisteltavana, Nukalla kintut ojennuksessa. Sitten Lempi menee vähän matkan päähän kyykistymään ja pöllyttää ruohot ja risut lentoon! Menemme sitten koko porukalla kävelylle venerantaan. Koirat kulkee mukana laumana ihan kuin telkkarissa. Palatessa idylli sitten särkyy. Toinen naapuri on lähtenyt kävelyttämään kolmea koiraa (narttuja nekin kaikki). Yksi koira irrallaan ja kaksi naruissa. Meteli on korvia huumaava. Milla ja Hilppa väistyvät ärisevästä koirakasasta.Nukka oli jäänyt haistelemaan jotain ja syöksyy sitten vauhdilla keskelle rähinää - vaumeinasin menettää hauskuuden!. Napimme sitten Lempin ja Nukan omiensa porukkaan. Kysymyksessä on onneksi vain rähinä, kukaan ei ole kiinni kenessäkään. Irvistely ja ärinä jatkuvat . Isännät ja emännät koettavat samanaikaisesti hillitä koiriaan ja keskustella toistensa kanssa. Onneksi nämä kohtaamiset ovat leppoisia, koirista huolimatta.

Eräänä aamuna lampaat ja aasi livahtavat aitauksestaan pihaan, yleensä päästän ne iltapäivällä suorittamaan ruohonleikkaustyötään. Kaikki syövät ahnaasti, niinkuin tajuaisivat että ovat luvatta liikkeellä.
Unelma
Nippanappa

 Rikka


Ulpukka

Hain kameran, koska tarkoitus oli kuvata Ulpukan ja Lallin seurustelu. Mutta tietysti tilanne oli ohi kun palasin.
Lalli nautiskeli auringosta yksikseen. .Päätin ottaa karvattomasta Nukasta rakennekuvan.
Milla antaa rakenteille piutpautSisällä tavoitan nautiskelija- Edithin.

Tänä aamuna kävimme narukävelyllä Syynä moiseen alkanut sorsametsästys. Pauketta ja haukuntaa kuuluu joen ja järven rannoilta. Suunnittelin metsälenkkiä, kunnes metsästä putkahti tutkapannallinen ajokoira aidan viereen. Mentiin siis naruissa kävelemään maantielle. Sitä vain mietin kulkiessani, että onkohan jokin uusi maasorsa-laji levinnyt Suomen metsiin? Kun oli se hommissa ole koira metsässä....

1 kommentti:

  1. Hauskaa, että voi taas kommentoida! Nimetön sopii oikein hyvin nimimerkiksi. Onpahan salaperäisempää - no names, please!

    Vappu on sitä mieltä, että hänen piskuinen vaikkakin paksu laumansa on reissannut tarpeeksi. Hän suostuu vielä yhdelle matkalle tapaamaan etelän eläviä etenkin kun tarjolla on uusi kokemus, junamatka mennentullen. Luvassa on myös kävelypäivä Seurasaaressa. Matkan jälkeen jumitumme taas Pohjois-Karjalaan ja - eipä aikaakaan - kopistelemme myös Kukkipuun porstuvassa.

    Joten näkemisiin ja haukkumisiin!
    Vappu & Mami

    VastaaPoista