sunnuntai 8. syyskuuta 2013

...ei ne estä aidatkaan ....

Aidat on siis suoritettu ja tarkistettu.  Vaan eräs vaalea, nimi alkaa T:llä, on varsinainen mato luikertelemaan lammasaidan verkosta läpi. Ei se yritä karata mihinkään, vaan haluaa vain mennä purkamaan ylitsepursuavaa ystävällisyyttään, kun lampaat ja aasi ovat sopivan lähellä aitausta. Tai jos aitauksessa on joku ihminen.

Mietin pitäisikö lihottaa Takku tosi pulleroksi?
Kasvimaa ja omenapuut on myös suojattu lammasverkoilla. Mutta syksy on kiihkeää aikaa - missä ruoka???) ja muutaman kerran olen pelastanut lampaita omenapuiden verkoista  ja kerran karkoittanut aasin kasvimaalta.
Kasvimaa-parka, se on kokenut monenmoista tänä kesänä. Siellä on kasvamassa 1) maissia: Rikka kurkottanut syömään lehdet, 2) maa-artisokkaa: katso edellinen kohta, 3) perunoita: koirat kaivaneet esiin, emäntä noukkinut mitkä löytänyt, 4) tomaattia: eivät kypsyneet ja koirat talloneet, 5) herneitä: sato korjattu elikoiden suihin ja 6) vieraileva kurpitsa: varsinainen röyhkimys, valloittanut koko alueen, luikerrellut aitojen läpi ja kaatanut aitoja mennessään, mutta kurpitsat ovat isoja ja niitä on monta. Eli emäntä luovutti jossain vaiheessa - koirille vähän elämyksiä. Kukka- ja yrttimaa sekä omenapuut ovat vielä erityissuojeluksessa.

Muuten sama meininki.
Nyt Rikka ja lampaat omassa aitauksessaan rauhallisina, saaneet aamuheinät. Rikka huutaa sitten iltapäivällä neljän maissa, silloin pääsevät etupihalle.
Edith nukkuu yläsängyssä. Edithin ja Takun suhteet ovat hyvin kiihkeät. Kun Takku niin tykkää Edihtistä! Matalana kiemurrellen, korvat littanana, vaan ah niin energisesti. Edith kyllä kestää näitä "hellyys"puuskia ajoittain. Ja välillä tuntuu että se tahallaan juoksuttaa Takkua - hyppää itse portin päälle  tai luikahtaa vintin rapuille (jonne Takku ei pääse, koska siinä on tiivitetty aita suojaamassa kukkia).
Lallista ei tietoa, kävi kyllä pari päivää sitten nukkumassa yön yläsängyssä.

Nukka ja Takku nukkuvat tuvassa.Nukka kirjoituspöydän  ja Takku tuolini alla. Takana on puolitoista tuntia juoksua, kävelyä ja myyrästystä (Nukka) ja puolitoista tuntia juoksua, hyppelyä ja kaikenlaista tutkintaa (Takku). Syöty on.

Pari kuvaa viikon takaa (täytyy olla tarkkana , kun Takku kasvaa niin vauhdilla).


Raikun ja Takun iltarituaali:
ensin nuollaan ruokakuppien kannet
jasitten saadaan erityisherkut. Ihan tavalliset kuivamuonapapanat, mutta Raiku on sitä mieltä että ne ovat aivan erityisiä - se syö ne korvat terhakkaasti pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti