keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Talven touhuja

Ei mahda mitään, mutta moottorikelkat on ihania! Totta kai paheksun niitten melu- ym-saastetta. Ja silti eilen nautimme moottorikelkkareitistä Lotokkajoen yli ja tänään tarvoimme reittiä pitkin Kostamon tieltä Rääkkylän tielle - pitkin metsiä. (Lähialueen metsät jatkavat katoamistaan, nautitaan niistä mitä vielä on). Takku Tuulispää menee niin että lumet pöllyää! Nukka ravailee enimmäkseen. Molempien tyylit on ilo silmälle. Tänään ohitettiin taas tien vieressä asustavat kaksi isoa hevosta . Hauskat otukset , tulevat heti aidan viereen kun näkevät meidät. Takku aloitti puhinan, sanoi - ne on heppoja. Ja Takku istahti katsomaan, niinkuin on opetettu.
Eilen meillä oli vuorostaan sirkuspäivä. Orava hyppeli vajan seinillä. Ei siinä mitään, oravia voi koirat haukkua, mutta nyt meillä on varsinainen aituri. Takku hyppäsi pihan korkeimman aidan yli, Siitä ei ole kukaan koira aiemmin edes yrittänyt. Lumi kylläkin vähän helpotti suoritusta. Ja tietysti, kun oli keksinyt jutun, niin kiihkolla uudestaan. Laitoin Takulle pitkän narun, annoin sen mennä vaudilla kohti aitaa ja portteja ja kiskaisin sitten EI-sanalla tehostettuna. Varmaan tunti juostiin pitkin pihaa ja tarkastettiin moneen kertaan eri kohdat aidasta. Lopulta koira pysähtyi aidalle eikä yrittänyt hypätä/kiivetä yli. Tosin oravakin oli häipynyt. Nukka oli asettunut lepäilemään tämän touhun ajaksi.  Tänään Takku juoksi eiliselle oravanpyydystyspaikalle, pysähtyi ja kävi istumaan aidan viereen. Tosin oravaa ei ollut .

Samaisen kiihkeän päivän iltahämärissä seurustelimme lampaiden ja aasin kanssa. Takku kulkee rauhallisena, käy nuolemassa lampaita ja istahtaa Rikan viereen. Rikka laskee päänsä alas ja saa lipaisun turpaansa. Nukka makaa etupihalla. Huvittavaa, että koirien maailmassa näyttäisi kotieläinten hoito olevan nuorison hommaa. Kaisan ja Millan aikana, Milla nuoremmakseen hoiti lampaat. Millan ja Nukan aikana, lampaiden ja sittemmin aasin hoito, oli Nukan tehtävä. Nyt tehtävä on siirtynyt Takulle, Nukka ei viitsi tulla edes aitaukseen, jos siellä ei tapahdu jotain erityistä koirille suunattua ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti