perjantai 28. maaliskuuta 2014

"Ei tehrä tästä ny numeroo"

Muutama juttu, josta ei siis tehrä numeroo.
1) Aamukävelyllä lähestyimme peltoja ja olin tietysti yhden metrin ja yhden sekunnin myöhässä  - Takku pinkaisee pellolle kohti joutsenia. Kolmannella SEIS-komennolla saan Takun palaamaan porukkaan! Mutta ei siis  tehrä....


Tämä kuva on otettu toisella kerralla. Minulla on hyvissä ajoin varmuudeksi molemmat koirat kiinni, kun lähestymme peltoja. Eikä siellä sitten ole joutsenen joutsenta. Eipä tietenkään.
Takku käy tarkistamassa pellon, me Nukan kanssa kuljemme tietä pitkin.

2) Tasapuolisuuden nimissä ei tehdä myöskään numeroa erään koiran hyppysaavutuksista. Kerran pari päivässä Takku löytyy aidan toiselta puolelta. Joskus se poikkeaa jossain asioillaan, useimmiten on etupihalla.  Nyt kun sulat maat ja aurinkoista, kissat ulkoilevat enemmän. Lalli juoksee vauhdilla pihassa, Takku tietysti perässä. Lalli hyppää portin yli metsään ja Takku perässä.Onneksi ne jäävät sitten leikkimään keskenään aidan lähistölle. Käyn sitten vähin äänin hakemassa Takun pihaan ( arvelen ettei 10 kk ikäiseltä koiralta voi vaatia sellaista malttia, että pysyisi pihassa moisessa tilanteessa.)
Olemme kovasti harjoitelleet pihassa pysymistä niin, että minä käyn vajassa ja koirat on vapaana pihassa eli Takku siis harjoittelee, ettei hypi portista perään. No, tänään sitten ollaan lähdössä postin hakuun. Koirat irrallaan etupihalla. Käyn vajassa eikä sitten enää olekaan kuin yksi koira näkyvillä. Käyn sulkemassa portin pihaan, huutelen Takkua ja lähdetään matkaan Nukan kanssa. Vilkuilen taakseni, tulisiko kadonnut tytteli. Ei näy.  Lopulta sanon Nukalle "käännytään" ja Nukka lähtee kiitolaukkaa kohti kotia. Ja sieltä löytyykin yksi vaalea koira kiltisti portin takana odottamassa!
3) Takku täytti tänään 10 kuukautta. Harmillista kyllä, meillä juhlitaan koirien syntymäpäiviä vasta 10 vuodesta eteenpäin.
 Muuten  ollaan tavalliseen tapaan kuljettu metsissä yhteisymmärryksessä matkasta ja suunnasta.


Joskus on tosin erimielisyyttä kotiinpaluun tavasta.
Tällä koiralla oli jotain toimittamista metsässä ennen pihaan saapumista!

"Olin samalla retkellä, mutta en ottanut turhia askelia".

Raikkaassa kevätilmassa ruoka maistuu.
Edith on nyt liittynyt seurusteluporukkaan. Koirat, lampaat ja aasi olivat pihassa . Edith juosta kipitti syliini. Hetken kuluttua sitä tuli tervehtimään Nukka, sitten Rikka, sitten Takku ja lopulta lampaat, kukin vuorollaan. Ja Edith hyrisi sylissäni.

 

1 kommentti: