tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kesä taas


Äkillinen uusi kesä herätti kukat loistoon.


Koiat komennettu kaivuuhommista potrettiin. (Täytyy ryhtyä asettamaan Nukka etualelle, jottei Takku näytä niin jättiläiselta.Vaan onhan se reilunkokoinen.Takusta kysytään ekaksi minkä rotuinen ja sitten -"onpa se iso". )Ruohonleikkurit ovat ahkerina.


Rikka työskentelee pääasiallisesti iltaisin.  Se ei pidä paarmoista. Se
tulee iltapäivällä lampaiden seurassa pihaan, mutta juoksee hetken kuluttua vauhdilla takaisin katokseen ja odottelee aikaa parempaa.

Joskus koko lauma saa iltavillikohtauksen - juostaan hurjina pitkin pihaa ja laitumia. Takku osallistuu innolla tähän(kin) harrastukseen. Rikka huutaa ja Takku haukkuu. Minä ja Nukka pysytään syrjemmällä. Lempeitä lampaita pitää näet varoa - ne juoksee päälle jos hyvin sattuu. Rikan juoksu on hurjannäköistä, mutta se väistää.

Koirakoulussa käytiin Takun kanssa. Parikymmentä koiraa ja Takku suuren osan ajasta kontaktissa! Vau sanon minä. (Kuvat on kotipihassa otettuja).
Koulunpitäjä tuli tervehtimään (oisko luoksepäästävyys) ja Takku istui somasti - ei hyppinyt! Ja antoi tietysti hienosti kopeloida ja katsoa hampaat. Meille kotiin jos tulee vieraita tai tuttuja, istumista ja rauhoittumista saa odottaa.
Koulussa tehtiin lopuksi rally-toko-liikkeitä. Hauskaa ja hyvin sujuivat, paitsi esineen ottaminen. Tarjotut tavarat ei Takkua kiinnostaneet. Tämä rally-osuus tehtiin aika vauhdilla, kun pään päällä oli musta ja mahtava ukkospilvi! Ei kastuttu.
Nukka odotteli autossa. Jäi tällä kertaa illman omaa kävelyään - se ukkonen - vaikka ossakin näin hienosti olla kontaktissa.

Kauan kauan sitten viime syksynä mainostin, että autoilu sujuu hyvin. Nukka lattialla ajajan penkin takana ja Takku takapenkillä. Pitkään ajelinkin tässä uskossa, kunnes kyytiläinen ilmoitti, että Takku matkustaa myös lattialla - puoliksi Nukan päällä. No kai se sopii, kun Nukka ei ole protestoinut.
Edith päiväunilla yläsängyssä, välillä seurustelee ja yöksi menee ulos.

Vaan Lalli. Missä lienee. Yritän ajatella, että kollit on kolleja . Voi, voi, tulisi nyt kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti