lauantai 25. helmikuuta 2017

Kettujahti

Ei, me emme Takun kanssa ole olleet kettujahdissa, tällä kertaa. Vaan nyt olivat toimessa pyssymiehet koiran kera. (Kuva on vain koristeena, ei liity tarinaan.)

Toissa aamuna olimme aamukävelyllä pelloilla. Metsästä kuului tarmokas ajohaukku, joten palasimme kotiin kiertotietä autoteitten kautta - muutama lisäkilometri on toki pienempi haitta kuin ajoon sotkeutuminen. Matkalla saimme puhelimeen tiedon, että metsästäjiä ja kuollut kettu nähty harjulla.  Varmistan, että koira  on tukevasti hihnassa. Metsästä raikaa haukku ja sitten laukaus. Vaalea otus narun päässä tuntuu haluavan mukaan toimintaan. Vaan ei pääse , mennään kotiin.
Pihassa lampaat ovat lumihangessa tiiviinä joukkona. Ennätän jo pelästyä, ovatko kaikki tallella. Kuusi lähtee tulee Takku ja minua kohti, huh. Läheltä kuuluu ajokoiran haukku - lampaat paniikissa. Takku aloittaa hyvin vakavan ja tarmokkaan haukun - ei mitään urahduksia välillä, vaan selkeä ilmoitus siitä kenen piha täällä on. Lampaat rauhoittuvat, tulevat Takun lähelle seisomaan ja Takku haukkuu, kunnes vieras koira on häipynyt. Laumanvartija????


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti