torstai 5. lokakuuta 2017

Vahtikoira


Tänään meillä oli lampaiden keritsemispäivä. Onneksi sattui aurinkoinen päivä ja lampaat olivat ulkona. Istuin pihassa ja nypin ja harjasin niiden villoja  puhtaiksi heinistä.
Keritsijä tuloajaksi oli sovittu neljältä iltapäivällä. Vein lampaat lampolaan. Ja laitoin Takun tarhaan vahtikoiraksi. Itse menin puuhiini sisälle: Takku ilmoittaa sitten haukulla kun keritsijä tulee. Toimittelen niitä näitä, hiljaista on. Lopulta kuulen auton ovien ääntä. Siellähän keritsijä on autonsa vieressä. Menen ulos ja  - keritsijä sanoo jo kerinneensä lampaat, villat on neljässä kassissa lampolassa. Saa muuten sanoa minulle asian kahteen kertaan ennen kuin tajuan!
Vahtikoira Takku makoilee koppinsa katolla - mitä tuota ilmoittamaan, tuttu mies.Menemme sitten koiran kanssa lampolaan. Siellä on villoja kasseissa ja kovasti kutistuneita lampaita.
Kuvassa Esmeralda  - sato on korjattu, kiitos. Muista lampaista en saanut kuvia, kun ne olivat niinn epäesteettisissä asetelmissa.


Sateiden lomassa on kierrelty erilaisissa maisemissa ja nautittu syksyn harmaudesta ja väreistä.

Takusta on kehittynyt hyvä kävelykumppani (tässä narussa kun ollaan luonnonsuojelualueella).Ollaan toki harrastettukin. Käytiin Jälkijehujen arkitottisryhmässä. Kentällä 15 koiraa, kääpiöistä jättiläisiin. Kentän ulkopuolella tavatut koirat Takku ilmoitti(?) kovalla haukulla, mutta kentällä käyttäytyi mallikkaasti. Tehtiin kaikenlaisia ohituksia, lähelläoloja ja luoksetuloja - kaikki runsailla makupaloilla. Sitten tehtiin harjoitus, jossa oltiin muka tavallisella kävelyllä. Kuljettiin ristiin rastiin, toisten ohi puikkelehtien ilman nameja. Uskomatonta, mutta hyvin meni.
Takun kuuliaisuusvirheet olivat leikkiyritykset toisten koirien kanssa.
Rallaamassa on käyty. Keskeinen harjoituskohde on edelleen kontaktin pito eli siis se seuraaminen. Arvelen että ollaan edistytty. Kun Takku seuraa, se seuraa tosi somasti. Emäntä on selvästikin oppinut jotain - reipasta vauhtia, jatkuvaa kehumista ja lähes kimitystä. Nyt harjoitellaan kontaktin palauttamista, kun on kohdattu häiriöitä - ihmisiä lähellä, koiranpentuja lähistöllä jne.

Porokoirain, Raiku ja Tassu, kanssa Takku on harrastanut savipelloilla juoksemista sekä joen rantamudassa kahlaamista. Saattaa olla Takun lempiharrastus, mene ja tiedä.Istuksin saunan rappusilla ja Lalli tuli seuraksi. Yritin ottaa meistä selfien, mutta ei onnistunut. Tuli vain Lallin kuva - he self.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti