tiistai 31. toukokuuta 2016

Äitykän kanssa ulkoilemassa

Pennut ulkoilevat monta kertaa päivässä. Valloitettu alue ei ole vielä suuri, mutta sieltä löytyy aarteita: keppejä, voikukan lehtiä, kiviä(joita kylläkin kaivan suusta ulos!)


Pääasiallinen ulkoilumuoto on kuitenkin Takun perässä juokseminen.
Tavoitteena on tietysti päästä tissille.

Takku saa monipuolista liikunta ja pysyy notkeana.


Välillä voi yrittää puhuttelua.Takku imettää pentuja muutamia kertoja päivässä. Annan pennuille ensin lisäruuan ja sitten Takun kimppuun. Ne todella käyvät kimppuun ja imevät ahnaasti kuin paksut iilimadot, vaikka ovat juuri syöneet mahat täyteen.

Takku siis välttelee imemään omia aikojaan pyrkiviä pentuja, mutta muuten huolehtii hyvin: käy pesemässä, putsaa jätökset lattialta ja papereilta (huom monesti osuu sanomalehdelle) ja painin muutuessa liian äänekkääksi, käy sen lopettamassa.

Kun kolmiviikkoinen pentu tuli Takun ruokakupille, Takku tuli hädissään hakemaan minut apuun. Jo tietysti ennätin huolestua, että osaako lempeä takkulainen kasvattaa katraansa. Vaan ei syytä huoleen. Kun neliviikkoinen pentu yritti samaa, se sai äkkilähdön.
Takku virittelee leikkejä pentujen kanssa. Eilen olivat kaikki yhtäaikaa pihassa. Takku houkutteli yhtä toisensa perään leikkii, mutta pennuilla oli vain yksi ajatus mielessä. Lopulta Takku alkoi oman leikin - se juoksi hepulijuoksua pentujen ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti