maanantai 2. toukokuuta 2016

Kolme päivää


Hyvin rauhallisesti sujuu elämä pesässä. Pennut syövät ja nukkuvat. Osaavat kyllä ilmoittaa äänekkäästi jos jokin on pielessä - matka tissille liian pitkä.
Kovin ovat varttuneet - osaavat jo jäädä pentukasaan nukkumaan. Eka päivinä olivat tiiviisti emonsa karvoihin piiloutuneita. Tätä vauhtia kun kasvavat, eivät tosin mahdukaan enää pieniin piiloihin.Takku syö edelleen pesässä.  Kai sitä saa vähän hemmotella?

Tänään Takku on tullut oma-aloitteisesti pois pentujen luota (tietysti silloin kun lapsoset ovat sikiunessa somassa kasassa). Kerran se tuli ihan vain minua moikkaamaan! -  tuntui ylellisestä.

Kolmella urospennulla on laajat valkoiset vatsakuviot, ja parilla otsassa pienet valkoiset merkit. Niistä voi varmaan opiskella tuntemaan ne.
Loput täytyy erottaa toisistaan kääntämällä ne selälleen.Kun katselen nukkuvia, ryömiviä ja syöviä pentuja, ne ovat niin sieviä ja somia. Ja sitten voi ihmetellä miten muutamien viikkojen kuluttua nämä kuvat näyttävät  ......rotanpoikasilta.


Kaikki on hyvin.
Ulkomaailmassakin kaikki on  hyvin - ruoho kasvaa.

2 kommenttia:

  1. Voi valtava, miten ihania! Nehän kasvaa ihan silmissä! Hauskoja valkoisia merkkejä ja ainakin yhdellä valkoinen nilkkasukka. Kyllä on pennuilla ja Takulla hyvät oltavat :)

    VastaaPoista
  2. No on ne ihania.... muista laittaa joka päivä kuvia! Sukkapoika:)

    VastaaPoista