torstai 5. toukokuuta 2016

Kuusi päivää


Pentujen elämä on aika yksioikoista. Syödään ja tullaan putsatuiksi.
Ja sitten nukutaan. Joku näkee jotain unia (?), joku vaihtaa vähän asentoa. Muuten on rauhallista, kunnes Takku astuu pesään. Silloin alkaa vikinä ja viperrys. Välillä Takku käy pesän ulkopuolella tarkistamassa, että kaikki on hyvin. Joku pentu saattaa inahtaa, mutta sitten uni jatkuu.

Tätä nykyä  Takku voi olla  ulkona pitkiäkin aikoja, seuranani tai yksikseen pihassa. Sitten se haluaa sisälle, joko hoitamaan pentuja tai vain tarkistamaan tilanteen. Sillä on  selvästi jokin idea eli hoitosuunnitelma. Joskus se vain hoitaa ja syöttää jälkikasvunsa, joskus viipyilee pesässä, nukkuu pentujen kanssa. Juuri nyt pennut nukkuvat pesässä ja Takku pesän vieressä lattialla.

Kissojen elämää on rajoitettu. Suljen ovia ja ikkunoita varmistaakseni, ettei kissat pääse itsekseen pentuja katsomaan. Kun olen itse sisällä vahtimassa, olen rajoittanut kissoilta kamariin pääsyn. Edith hyväksyi asian heti. Lalli tietysti yritti ensin mennä kielletylle alueelle, mutta kun nappasin sen syliini ja samanaikaisesti pennut ääntelivät, Lalli pinkaisi pakosalle - se on semmoinen jätkä.


1 kommentti:

  1. Voi pentuonnea! Kylläpä pötköt ovat kasvaneet. Yritän tiirailla, mikähän on tyttöpentu. Oliskohan tuossa alemmassa kuvassa keskellä :)

    VastaaPoista