lauantai 14. toukokuuta 2016

Tokan viikon tapahtumia

Tällä viikolla onkin tapahtunut kaikenlaista:  käki kukkui alkuviikosta,  ensimmäiset pääskyset lenteli pihapiirissä,  tuomet alkoivat kukintansa, ketunleivät ja valkovuokot kukkivat  ja  maailma muuttui vihreäksi.
Eipä ihme, että pesän asukit aukaisivat silmänsä maailman ihmeitä nähdäkseen. Ja sen kunniaksi koko Suomi liputti!Valkosukka-poika ilmoittaa mielipiteensä - tahtoo kaikkea kivaa. Se olikin tänään ensimmäinä yrittämässä laatikosta pois.
Pentujen kävely on kiireistä, mutta kovin hoippuvaa vielä.
Pentuset ovat yli kilon painoisia jötiköitä. Tänään ne siirtyivät sivistyksen piiriin - saivat ensimmäisen madotuksensa.

Takku on huolellinen äitsykkä. Se selvästi ymmärtää pentujen ääntelyä. Joskus kuulen tupaan hirvittävää ininää ja kitinää. Kun menen kamariin katsomaan, Takku makaa rauhassa lattilla ja pennut melskaa. Joskus taas kuuluu minun mielestäni mitätön inahdus - ja Takku rientää kiiruusti katsomaan mikä hätänä.


Muutta on toki muitakin tärkeitä asioita. Olin pihassa aasin ja lampaiden kanssa puuhastamassa. Takku makoili ulkona suljetun oven edustalla. Huomaan että Takku nousee ja haluaa sisään. No mikä niillä pennuilla nyt on? Päästän Takun sisälle ja se syöksyy vessaan. Kissa oli käynyt laittaassa tuoreet  terveiset hiekkalaatikkoon. Eläköön koirien hajuaisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti